O velikom značaju stalnog usavršavanja često govorimo. Kako bismo u svom poslu bili što uspešniji, neophodno je da pratimo novitete, ali i da svoja iskustva razmenjujemo.  Upravo zato Unitech za svoje klijente organizuje seminare i u zemlji i van nje. Jednom takvom seminaru prisustvovalo je više od dvadeset frizera od 21. do 25. aprila u Italiji.

Poznati italijanski brend Alter Ego Italy u svojoj Salon Akademiji,  u mestu San Martino di Lupari, održao je seminar na kom je prezentovao nove proizvode za kosu. Na celodnevnim seminarima Alter Ego edukatori Andrea Pettenuzzo i Guiseppe Gambino predstavili su frizerima Technofruit boje za kosu, i to nove nijanse boja 5/26, 6/26, 7/26, zatim nove pastelne tonove koji će tek doći i do nas, pojačivače boja - Booster, pH Changer, Creative Changer, Be Blonde i Just Color. Mogli su pratiti oblikovanje kose, šišanje, iz nove kolekcije koju je radio tim San Riz. Posle teorijskog dela omogućen je praktičan deo na modelima.

U Castelfranco Veneto putovali su frizeri iz Srbije, Bosne i Crne Gore. Puni su lepih utisaka, stekli su nova iskustva i veštine i, naravno, spremni da to znanje primene u svojim salonima.